Consumptiemunten en breekmunten

Nee, er zit altijd een gewichtsverschil in de munten. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Wettelijk gezien bent u verplicht de munten in te nemen als er geen vervaldatum op staat. Daarnaast is het ook klantvriendelijk om te doen.

Door een vervaldatum toe te voegen genereert u als ondernemer winst omdat niet alle munten worden ingeleverd en dus na een bepaalde tijd geen waarde meer hebben. Mocht u dit overwegen is het wel zo netjes om dit ook tijdig aan te kondigen.

Dat is helemaal afhankelijk waar de munten voor gebruikt worden. Voor een evenement dat ongeveer een halve dag duurt berekenen wij gemiddeld 15 consumpties per bezoeker. Duurt het evenement een hele dag of weekend kunt u uitgaan van ongeveer 20 munten per dag per bezoeker.

Wij kunnen niet voor u beslissen welke kleur het beste is. Kijk eens naar collega’s bij u in buurt, welke kleuren hebben zij? Wijk daar in ieder geval van af. Als u dat niet doet is de kans groot dat u ineens munten van uw buurman ontvangt met dezelfde kleur. Wij kunnen adviseren om een kleur te nemen die past binnen de huisstijl van het bedrijf. Zo is de munt herkenbaar voor de klant maar ook voor uw medewerker.

Net als bij de kleur van de munt kunnen wij niet zeggen welke bedrukking het beste is. Wij waarborgen altijd de kwaliteit van de bedrukking. U kunt gebruik maken van vier verschillende soorten bedrukking:
- Gegraveerd (reliëf)
- Foliedruk (1 kleur)
- Meerkleurendruk (maximaal 4 kleuren)
- Full Color digitaal print (alle kleuren)
- Gegraveerd en bedrukt (reliëf en 1 kleur bedrukking)

De gegraveerde munt is de meest slijtvaste munt. Maar zolang een foliedruk of meerkleurendruk munt niet met zeep wordt gewassen gaan deze ook enkele jaren mee. De full color digitaal print munten en gegraveerd bedrukte munten zijn wel slijtgevoeliger dan onze overige bedrukkingen.
 

Wij maar ook onze collega’s in Nederland, België en Duitsland doen er alles aan om fraude tegen te gaan maar helemaal voorkomen kunnen we helaas niet.
Wij verkopen bijvoorbeeld geen blanco munten, die iemand anders zelf kan bedrukken. Bestaande munten maken wij niet na, zolang deze niet bij ons geproduceerd zijn. Alleen bij ons geregistreerde contactpersonen kunnen bestaande munten bij ons bestellen. Besteld een ‘onbekend persoon’ onder een bestaande verkooprelatie dan controleren wij dit te allen tijde. Bij vermoeden van valsmunterij doen wij aangifte bij de politie.

Daarnaast zijn wij producent van de duomunt, een munt die uniek is door het complexe spuitgietproces. Deze munt bevat namelijk twee verschillende kleuren kunststof en kan twee verschillende grondstoffen bevatten. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om deze munt na te maken en dus zeer veilig in gebruik.
 

Controleer alvorens u een bestelling plaatst welke munten in uw omgeving worden gebruikt. Zorg altijd voor een andere kleur, maat of model. Daarnaast is het van belang dat de munt wordt voorzien van uw logo of naam. Wissel jaarlijks van munten, bijvoorbeeld een nieuwe kleur maat of model.
Bij grote evenementen met een afname van meer dan 50.000 munten adviseren wij om gebruik te maken van (breek)munten die eenmalig geldig zijn.

Tijdens het gebruik van munten hebben wij de volgende tips:
- Beperk de verkooppunten van munten.
- Weet wie de munten verkoopt en wie daarvoor verantwoordelijk is.
- Instrueer medewerkers die de munten uitgeven en innemen.
- Laat munten niet onbewaakt achter.
- Weet hoeveel munten in omloop zijn.
- Breng ingenomen munten op dezelfde avond niet opnieuw in verkoop.
 

Het liefst ontvangen wij het logo in .eps of .pdf formaat. Met een hoge resolutie .jpg bestand kunnen we ook veel.

Heeft u alleen tekst op de munt dan is het wenselijk dat u aangeeft welk lettertype er gebruikt mag worden.
 

Niets is onmogelijk maar wij raden het niet aan. Het is allereerst niet veilig in gebruik en daarnaast ook niet heel mooi/ professioneel. De munten zijn echt ontwikkeld voor eenmalig gebruik.

Afhankelijk van de soort munt zijn er verschillende mogelijkheden. Ronde munten kunnen worden geteld in een telbord of in een telmachine. Het is tevens mogelijk om zowel ronde als ook breekmunten af te wegen met een secure weegschaal.

Kijk voor meer informatie over de telborden of telmachines bij “horeca serviceartikelen”.
 

Voor de beste exposure is het beter om uw logo op elke munt te laten bedrukken. Zo weet iedereen ook nadat de munten zijn gebroken dat het een munt van uw organisatie betreft.

Dat is afhankelijk van het model breekmunt dat u kiest. Het creditcard model is te breken tot 6 hele en 8 halve munten. Wij kunnen niet van deze breeklijnen afwijken.

Het model tableau 4x5 en 5x5 munten kunnen allemaal tot halve munten worden gebroken.
 

In principe hebben wij een productietijd van twee weken. Neem contact op met de verkoopafdeling wellicht kunnen wij u alsnog helpen.

Daarnaast hebben wij standaardmunten altijd op voorraad. Raadpleeg de website voor de verschillende modellen. Als u vóór 12:00 uur besteld kunnen wij de standaardmunten de dag erna leveren.
 

Wij hebben geen standaard breekmunten in ons assortiment. De breekmunten dienen altijd voorzien te worden van een eigen logo. We hebben alleen ronde standaardmunten. Zie “standaardmunten” op de website voor de modellen en prijzen.

« Terug naar overzicht