Bezorgvoorwaarden

Aangezien wij onze productie geheel in eigen huis verzorgen, ligt de verantwoordelijkheid voor het tijdig gereed hebben en verzenden van de orders volledig bij ons. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de orders op tijd ons distributiecentrum verlaten. Aangezien wij afhankelijk zijn van pakketvervoerders die zorgen dat de bestellingen bezorgd worden, bestaat er echter een risico op mogelijke fouten.

In het geval dat uw pakket wordt verzonden via onze standaard pakketvervoerder (UPS), zijn wij na verzending afhankelijk van de dienstverlening van deze externe partij en hebben we geen directe controle meer. Helaas kan Salentijn niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele (sorteer) fouten, kwijtgeraakte pakketten of overige gebreken aan de kant van de pakketvervoerders. Ondanks dat 98% van alle pakketten volgens afspraak geleverd worden, is er altijd een klein risico verbonden aan het versturen van pakketten.

Wat als uw pakket verkeerd gesorteerd wordt?
Als uw pakket verkeerd gesorteerd wordt, wordt het pakket in de meeste gevallen alsnog (één of meerdere dagen later) op het juiste adres afgeleverd.

Wat gebeurt er met een pakket dat fout gesorteerd wordt?
In de meeste gevallen wordt het pakket alsnog (1 of meerdere dagen later) op het juiste adres afgeleverd. Wij zijn niet verantwoordelijk voor deze vertraging.

Wat gebeurt er als een pakket kwijtraakt, vertraging oploopt, of andere gebreken vertoont, zoals bezorging op een onjuist adres?
Wanneer uw pakket helaas tot de kleine groep behoort waarbij een pakket kwijtraakt, vertraging oploopt of gebreken heeft, starten wij een onderzoek via UPS. Een onderzoek kan zo’n twee tot drie weken in beslag nemen. Wij hebben het recht om de uitslag van het onderzoek af te wachten alvorens we overgaan tot het bieden van een mogelijke oplossing.

Uit het onderzoek kan blijken dat een pakket terecht is en alsnog bezorgd kan worden. Als het onderzoek van UPS uitwijst dat het pakket is kwijtgeraakt en niet bezorgd kan worden, zullen wij samen met u kijken naar een oplossing. We begrijpen dat het erg vervelend is wanneer een pakket niet op tijd voor een evenement binnenkomt.

Heeft uw pakket spoed?
Wij kunnen met zekerheid garanderen dat de order op tijd klaar is. Wanneer uw order spoed betreft en u er zeker van wilt zijn dat de order tijdig binnen is voor uw evenement, adviseren wij om het pakket bij ons op te halen op locatie. *

Ons ophaaladres betreft:
Newtonweg 18A
6101 WX te Echt (Midden-Limburg)

We zijn doordeweeks geopend van 8:30 uur tot 17:00 uur.

* LET OP: dit geldt niet voor siliconen polsbandjes. Voor deze productgroep kunnen wij niet garanderen dat een spoedpakket op tijd klaar is, omdat we bij de siliconen bandjes afhankelijk zijn van leveringen door derden.

Wij raden u aan om ruim voorafgaand aan het evenement uw bestelling te plaatsen, zodat u het risico op een te laat bezorgd pakket verkleint.