Hoe recycle tokens bijdragen aan duurzame evenementen: 'Een bewuste stap richting minder plastic afval'

Wat houdt een recycle token in?

De recycle token, ook wel bekend als de 'beker munt' of ‘eco token’, wordt steeds vaker ingezet op festivals en andere evenementen. Het doel van deze recycle token is om ervoor te zorgen dat plastic bekers goed gescheiden worden van ander afval en niet als zwerfafval eindigen. Bij binnenkomst van het evenement ontvangen bezoekers een munt. Deze recycle token wordt ingewisseld bij het eerste drankje, waarbij de bezoeker de plastic beker met drankje ontvangt. Bij het halen van een nieuw drankje, is het de bedoeling dat men de beker weer inlevert. Wanneer het om wegwerp plastic bekers gaat krijgen de bezoekers een nieuwe beker bij iedere consumptie en wordt de oude beker op een juiste manier gescheiden van ander afval. Wanneer je even geen drankje hebt op het evenement, kun je de lege beker inruilen voor een munt. Zo hoef je niet met een lege beker in je hand te staan. Maar steeds vaker zie je op evenementen herbruikbare bekers terug.

Hoe werkt het gebruik van een recycle token?

Wanneer bezoekers hun drankje halen zonder een recycle token bij zich te hebben of wanneer ze hun plastic beker weggegooid hebben, kan dit resulteren in extra kosten voor een nieuwe beker bij het eerstvolgende drankje. Op deze manier wordt onnodige plastic verspilling voorkomen.

Het invoeren van recycle tokens heeft diverse voordelen, allemaal gericht op het verminderen van plastic afval, met name afkomstig van plastic bekers, en het waarborgen van een verantwoorde scheiding van deze bekers van ander afval. Door de gebruikte bekers direct in te leveren bij het plastic afval, wordt voorkomen dat er aanzienlijke hoeveelheden plastic op de grond belanden of in prullenbakken terechtkomen. Dit draagt bij aan een schonere en ordelijkere evenementenlocatie. Naast het besparen van tijd en inspanning bij het opruimen, heeft deze aanpak ook een gunstige invloed op het milieu. Het resulteert in een groenere en duurzamere omgeving, waarin zowel de organisatie als de bezoekers bijdragen aan een positieve impact op onze planeet.

Pluspunten van recycle tokens

Het belangrijkste pluspunt van recycle tokens is natuurlijk de aanzienlijke vermindering van plastic afval op het festivalterrein. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar maakt ook het opruimen en schoonmaken van het terrein veel eenvoudiger.

Bovendien streven evenementenorganisatoren ernaar dat recycle tokens bij bezoekers het bewustzijn vergroot over duurzaamheid. Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving, niet alleen tijdens evenementen. De recycle token moedigt de bezoekers aan om plastic bekers te hergebruiken en te voorkomen dat ze als zwerfafval eindigen. Zo dragen ze bij aan zowel het welzijn van de natuur als hun eigen portemonnee.

Voor (duurzame) sponsoren is de recycle token ook aantrekkelijk. Zij kunnen samenwerken met evenementen die deze tokens inzetten en hun logo op de token laten bedrukken ter promotie.

Door te investeren in duurzaamheid wordt het positieve imago van een evenementenorganisatie vergroot.

Ook een steentje bijdragen aan een duurzamer evenement? Bestel de recycle tokens voor uw evenement hier. Of maak met een van onze ronde consumptiemunten een eigen ontwerp, geheel passend bij uw evenement. Voor vragen kunt u contact opnemen via: verkoop@salentijn.com of +31 (0)475 41 83 83.