Polsbandjes voor horeca, doorstroomlocaties en winkels

Wilt u efficiënt QR-codes checken in de horeca, op doorstroomlocaties of niet-essentiële winkels? Polsbandjes zijn hiervoor een goede uitkomst! Gemeente Breda laat het goede voorbeeld zien.

“Zowel winkeliers als winkeleigenaren zijn zeer tevreden over deze oplossing”, aldus Rob Verhoeven, stadsmarinier veilig ondernemen in Breda.

QR-codes checken in winkels
Bezoekers van onder andere de horeca en doorstroomlocaties worden gecontroleerd op hun QR-code. In Gemeente Breda hebben ze speciale controleposten door de stad heen geplaatst om QR-codes te controleren. Zo hoeven horeca en andere locaties dit niet zelf te doen wat veel tijd bespaard. Bij de controleposten krijgen bezoekers een polsbandje, mits alles op orde is, waarmee zij toegang kregen tot horeca en doorstroomlocaties.

Rob: “Tot hebben we alleen maar bij de horeca, bioscopen en theaters gewerkt met de polsbandjes. Bij winkels was het nog niet nodig. Wellicht gaat dat in de toekomst veranderen. Wanneer ook bezoekers van winkels gecontroleerd moeten worden, gaan we iedere dag polsbandjes inzetten. De winkeleigenaren blijven zelf verantwoordelijk voor de klanten die zij binnenlaten. Als klanten een polsbandje om hebben, weet de winkelier dat de QR-code is gecontroleerd. Geen toezicht bij de ingang is dus geen optie, maar we helpen de winkelier wel door polsbandjes in te zetten.”

Polsbandjes: de ideale oplossing
Polsbandjes besparen veel tijd en energie. Hierdoor kunnen winkeliers zich focussen op het verkopen van producten in plaats van politieagent spelen. Ook voor winkelend publiek is dit een ideale oplossing. Zo hoeven zij niet telkens hun telefoon te pakken of in wachtrijen te staan voor een winkel.