Weer een ervaring rijker!

De impact van COVID-19 heeft veel bedrijven geraakt in de breedste zin van het woord. Salentijn heeft zich daarom flexibel moeten opstellen in deze periode. Onze medewerkers hebben zowel binnen het bedrijf als buiten het bedrijf hard gewerkt. Ze hebben onder andere de afgelopen maanden asperges gestoken om de Coronatijd door te komen. Lees hier hoe wij dat ervaren hebben.

Na een instructiefilm en uitleg kreeg iedereen een steekmes en bak toegewezen. Elke ochtend starten we gezamenlijk met een bakje koffie voor de loods. De één sportief gekleed in korte broek en de ander nog gehuld in een warme outfit, hopend dat de zon snel zou doorbreken. Met eigen auto’s reden we naar een veld dat die dag aan de beurt zou zijn.

De frisse ochtendgeur stroomt je longen binnen en iedereen begint afzonderlijk van elkaar aan een rij te steken. In het begin erg onwennig, de bewegingen, de houding, de omgeving, maar al snel kreeg iedereen zijn eigen handige manier van werken. Zeil omhoog, met twee vingers graven, mes in het ‘bed’ steken en het 'witte goud' komt naar boven alsof het lang op je gewacht heeft. En dit herhaalde zich keer, op keer, op keer. Want soms leek het alsof er geen eind aan kwam. Hier en daar zag je wat ongedierte, of je hoort wat gevloek van je collega's. Klagen over spierpijn, een outfit vol zand en ingetapete polsen waren de afgelopen weken vrij normaal.

Na een lange dag, voornamelijk in de hete zon, werden de gestoken kilo’s gewogen en werd er een welverdiend biertje gedronken. Ook na drie maanden heeft niemand zijn hoofd laten hangen. Want elke ochtend stonden we er weer, met het bakje koffie voor de loods. De zonneolie werd tevoorschijn gehaald om een lekker kleurtje te krijgen en de aspergevelden hadden inmiddels allemaal een eigen naam gekregen. Iedereen heeft er met een andere gedachte gewerkt maar één gevoel hebben we gedeeld en dat is saamhorigheid.

Of je nu in de productie werkt, op kantoor of een leidinggevende functie hebt, bij Salentijn werken we als team en dát telt! Wij hielpen de boer met het ondersteunen van de werkzaamheden in tijden van weinig personeel en ondertussen hielpen wij ons eigen bedrijf draaiende te houden. We stonden er allemaal met hetzelfde doel, iets doen voor een ander.

In de periode dat de aspergeclub geld ging verdienen op het land moest Salentijn zelf ook draaiende blijven voor de orders die binnen kwamen. Wij wilden namelijk onze klanten nog steeds van dienst zijn, ook in deze zware periode.

Daarnaast stond er een verhuizing op de planning waarbij een gedeelte van onze productieafdelingen en de kantoorafdeling verhuisd moest worden naar ons nieuwe pand op de Newtonweg 18A. Ook dat moest door blijven lopen.

Meer dan ooit stond er een team dat iets voor elkaar over had, bereidheid toonde en zichzelf van een sterke kant heeft laten zien. Het was een hele pittige tijd maar ook een bijzondere periode die hopelijk maar eenmalig hoeft te zijn. We kijken erop terug met een glimlach maar bovenal veel trots dat we hier toe in staat zijn.