De Recycle munt: van oude koelkast naar consumptiemunt

  • Open gravure

Dé consumptiemunt voor een duurzaam evenement!

De horecabranche wordt groener en duurzaamheid krijgt meer aandacht dan ooit. Er ontstaan duurzame alternatieven om de impact op het milieu te verkleinen en plastic afval te verminderen. Salentijn draagt bij aan deze verduurzaming door recycling en introduceert een consumptiemunt met een groen verhaal. Dat is duurzaam gemak dat telt!

Een economie waarin afval niet bestaat, omdat we het zoveel mogelijk voorkomen, hergebruiken en recyclen. Een wereld waarin we zo min mogelijk het milieu aantasten, maar wel zo plezierig mogelijk kunnen leven. Dat is het ideaalbeeld van plasticrecyclingbedrijf Coolrec. Een ideaalbeeld met potentie en kansen voor Salentijn.

Hoe mooi zou het zijn als we de kennis en kunde op het gebied van recycling kunnen koppelen aan onze jarenlange ervaring in de vervaardiging van kunststof consumptiemunten? Een ideaalbeeld dat we kunnen realiseren door de krachten van Coolrec en Salentijn te bundelen.

Samen werken we aan een duurzamere wereld en creëren we een recycleproces. Afgedankte koelkasten worden door Coolrec verwerkt tot een grondstof die wij afnemen voor de vervaardiging van consumptiemunten. Dit maakt het vanaf nu mogelijk om in horecagelegenheden, op evenementen, kermissen en bij verenigingen te betalen met een consumptiemunt gemaakt van plastics uit een gerecyclede koelkast.

Het recycleproces verloopt volgens gespecialiseerde richtlijnen, om de afvalberg te verkleinen en om zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen te winnen uit de afgedankte koelkasten. Voor dit proces is Coolrec WEEELabex gecertificeerd. Dit is dé norm voor het verwerken en recyclen van elektrische en elektronische apparaten.

Wij noemen deze gerecyclede munt de ‘recycle munt’. Naast duurzaamheid heeft de recycle munt nog meer voordelen. Zo zijn de munten van zeer goede kwaliteit en zijn ze beschikbaar in 6 verschillende kleuren. Ook is het mogelijk om ze te bedrukken met uw eigen tekst en/of logo. Deze munten zijn stijlvast waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik.

Recycle munten bestellen of meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze gerecyclede munten? Bel of mail ons voor meer informatie. Wij helpen u graag met het kiezen van het juiste ontwerp. 

Wist u dat…
Wij beschikken ook over de mogelijkheid om oude munten na gebruik weer retour te nemen, zodat wij dit kunnen recyclen. De oude munten worden vermalen en afhankelijk van de kwaliteit worden deze gebruikt voor de productie van nieuwe consumptiemunten of verwerkt in telbakken.