Persoonlijk advies
Productie in eigen huis
Korte levertijd
+40 jaar ervaring

Duomunten zijn munten waarbij de basis munt is voorzien van twee verschillende kleuren, de binnenkant bevat een eigen kleur en de buitenrand. Daarnaast is het mogelijk om de munt te bedrukken met een eigen, unieke bedrukking. Doordat de munt twee verschillende kleuren bevat en een opdruk heeft, maakt het de duomunt de meest veilige munt in Europa.

Soorten duomunten

Salentijn biedt twee varianten van de duomunten. Zo kunt u kiezen uit de duomunt die een witte binnenkant bevat en waarbij u zelf de kleur van de buitenste rand en de opdruk kunt bepalen. Daarnaast is het ook mogelijk om de combinatie van kleuren geheel zelf samen te stellen.

Bij de duomunt (eigen kleurencombinatie) is het mogelijk om te kiezen uit een tal aan kleuren. De minimale afname is 6000 stuks. Doordat u zelf een kleurencombinatie kunt kiezen, maakt het een unieke consumptiemunt.

De duomunt waarbij wij een standaard witte binnenkant bieden, is het mogelijk om te kiezen uit zeven verschillende kleuren voor de buitenrand. Dat maakt deze munt iets minder veilig, dan wanneer u zelf de kleurencombinatie kunt kiezen. Doordat de munt uit twee kleuren bestaat, maakt het de munt alsnog erg fraudebestendig. Deze munt is verkrijgbaar vanaf 1000 stuks.

Druktechnieken duomunten

Beide munten zijn te bedrukken aan de hand van twee druktechnieken. Zo is het mogelijk om te kiezen voor foliedruk. Dit is de meest slijtvaste manier van bedrukken en is bovendien het beste leesbaar, dit omdat de opdruk altijd glimmend is en niet mat. Ook op evenementen waar het donker is, zoals op avondevenementen en cafés, is deze munt duidelijk leesbaar. Door de slijtvastheid is deze munt ideaal voor langdurig gebruik.

Ook bieden we de mogelijkheid om de munten te laten bedrukken met een full-color digitale print. Met deze techniek kunnen we kleurverloop en zelfs foto’s bedrukken op consumptiemunten. Deze druktechniek is wel minder slijtvast dan de foliedruk techniek.

Voordelen van een duomunt

* Meest fraudebestendige munt in Europa;
* Beschikt over twee verschillende kleuren;
* Beschikbaar met verschillende druktechnieken;
* Dubbelzijdig bedrukt.